Witam,
mam problem, dla ktorych moze to wcale nie problem, ale dla mnie jest b. irytujacy, a nie udalo mi sie nic znalezc szukajac na forum. Prosze wiec o pomoc, i krotka wypowiedz co zrobic. W O2 w obu lampach tylnych, przestaja swiecic czasem po 1 zarowce, w tym samym umiejscowieniu, wystarczy wtedy lekko puknac w klosz i swieca, a za jakis czas jest to samo.
Zdjecie pokazuje miejsce,
dziekuje za pomoc.
Zauwazylem dokladnie to samo podczas wjazdu do garazu i jak C/L H wlaczam. Dziwi mnie to wlasnie, ze nie wywala na blacie bledu od spalonej zarowki i w serwisie jak mi wymieniali z przodu to tej z tylu nie wymienili. Mowisz, ze wystarczy puknac i bedzie dzialac? Probowal to ktos wymienic?
Bledu nie ma bo standardowo, nie ma uruchomionego w CE diagnozy tylnich postojówek. Jak nie łączy po wymianie żarówki to trzeba popracować nad oprawką, zapewnię zaśniedziała w środku.
jest napisane w instrukcji, ze od postojowek jest kilka zarowek (w jednej lampie) i spalenia, badz "niedomaganie" jednej nie spowoduje zapalenia sie kontrolki na desce
Bledu nie ma bo standardowo, nie ma uruchomionego w CE diagnozy tylnich pokojówek
jest, jest, ale tylko jak się dwie przepalą
też stawiam na zaśniedziałą lub niedogiętą blaszkę
potraktuj kontaktem 60 i dognij styki
Gdyby ktoś kiedys szukal rozwiazania problemu, potwierdzam. Najpierw spryskalem styki w oprawkach preparatem, po czym zamiast 1 nie swiecily 2 Delikatnie dogialem styki i jest elegancko
I rzeczywiscie przy 2 zarowkach wywalilo komunikat.
A u mnie nie.
Nic z tego.
Na tablicy wywala wypaloną żarówkę. Nie świeci dolny stop w prawej lampie.
Żarówka OK. Wymieniłem ją na nową.
Bez zmian.
Dogiąłem styki i ni hu hu. Nie działa, a na tablicy nadal kontrolka wywala wypaloną żarówkę...
Ja dla pewnosci b. delikatnie odgialem jeszcze druciki na zarowkach, zeby lepiej stykaly, ale skoro zajales sie stykami to pewnie nie sprawi to roznicy, no i mowimy o innych zarowkach, powodzenia.
Komentarz